Noordpier

Adres
Reyndersweg 2
Wijk aan Zee


Noordpier

De Noordpier van Wijk aan Zee/Velsen Noord is net als de Zuidpier van IJmuiden gemaakt om verzanding van de haven te voorkomen en om zeeschepen een veilige doorvaart naar de sluizen van het Noordzeekanaal te bieden.

Daarnaast biedt de Noordpier zeevissers een gamma van vismogelijkheden. Al vanaf de start tot aan het eind bij het rode vuurtorentje zijn er legio stekken die de moeite waard zijn om te proberen. Het is een plek waar de spinvisser, vliegvisser en de “traditionele” zeevisser hun hart helemaal kunnen ophalen. Alles wat jij kan bedenken is hier mogelijk!

Ook als vogelkijkpunt is de Noordpier interessant. U kunt er vooral tijdens of na stormachtig weer, het liefst noordwestenwind, allerlei bijzondere vogels zien zoals alken, zeekoeten, kuifaalscholver, jan-van-gent, noordse stormvogel, etc.

Vanaf de Noordpier vaart de watertaxi vier keer per dag naar IJmuiden, met op elke eerste zondag van de maand een tussenstop op het Forteiland. Op de veerboot is plaats voor een groot aantal personen en fietsen (geen motorvoertuigen). Het Noordzeekanaal is hiermee geen obstakel meer voor fietsers en wandelaars. Zij kunnen nu de kustroute volgen zonder omweg via sluizen of autoveerpont.

Upcoming Events

  • Geen evenementen op deze locatie
  • Kaart wordt geladen...
    Print Friendly, PDF & Email

    Reacties zijn gesloten.