Opname van Wijk aan ZeeDee 2020

Datum / Tijd
07/12/2019
17:00

Locatie
Huiskamer Bert Kisjes

Categorie


Het is een van de mooie tradities in Wijk aan Zee. Lokale muzikanten die elk jaar op 7 december in één avond een kerst cd maken. Ook dit jaar gaat het weer gebeuren. Vanaf 17.00 uur zijn muzikanten, koren en zangers welkom om hun stuk op te komen nemen. De locatie is de huiskamer van Bert Kisjes aan de Julianaweg 35.

Het idee ontstond jaren geleden toen een groep Wijk aan Zeeërs was uitgenodigd voor een markt met lokale producten. Toen rees de vraag: Wat is eigenlijk het lokale product van ons dorp? In een dorp met zoveel muzikanten en die zo’n belangrijke rol spelen in de gemeenschap was het antwoord eenvoudig. Zo werd de eerste cd gemaakt met lokale deelnemers.

Na zeventien jaar is het wel tijd om een paar wijzigingen aan te brengen. De CD wordt vanaf nu uitgegeven door Sawaz. Zij zorgt voor de distributie, organisatie en financiële afwikkeling. ,,Wij hopen dat dit jaar naast de vaste deelnemers ook een aantal nieuwe artiesten zullen meedoen om het nog meer de CD van en voor Wijk aan Zee te laten worden’’, legt voorzitter Martin de Vlugt uit. ,,Een aantal nieuwe aanmeldingen is inmiddels binnen.’’

De spelregels zijn simpel. Iedereen mag meedoen, maar gebruikt de avond niet om eerst te oefenen. ,,Elke artiest/ groep neemt in één take zijn of haar stuk op. In voorgaande jaren werd er vaak nog tijdens de avond gerepeteerd, hierdoor ging de vaart er vaak uit. Uiteraard kan er wel kort ingespeeld worden.’’

Sommige artiesten hebben weinig tijd, zij kunnen een voorkeurstijdstip aangeven waarop zij komen. ,,We denken aan een tijdspanne van circa 2 uur, bijvoorbeeld tussen 17.00 en 19.00. Dan vindt jouw take in ieder geval plaats binnen dat tijdsbestek’’, aldus Serge Heman.

Een ieder die dit wil kan mailen naar sergeheman12345@gmail.com die samen met Martin van der Vlugt de coördinatie zal doen. Net als voorgaande jaren is het vooral een gezellige muzikale avond, met een hapje en een drankje.

Kaart niet beschikbaar
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.