Opening expositie: Miniatuur Kunstmuseum

Datum / Tijd
06/11/2021
16:00

Locatie
Kop van WaZ

Categorie


Bijna 15 jaar geleden is Ella de Jong gestart met het namaken van de Kop van WaZ in miniatuur. Zij vroeg verschillende kunstenaars om een miniatuur kunstwerkje te maken. Dit resulteerde in 80 kunstwerkjes van meer dan 50 kunstenaars. Inmiddels heeft Ella het miniatuurmuseum uitgebreid met de kamers van haar herberg Be My Guest House.
Uit deze rijke verzameling heeft zij tien kamertjes/kastjes gekozen die in november en december als expositie in de Kop van WaZ te zien zullen zijn. Deze kamertjes zijn niet te koop en worden louter geëxposeerd zoals in een museum. Hiermee is Ella’s droom waargemaakt: museumdirecteur worden.

In samenhang met deze kamertjes exposeren diverse kunstenaars die in het miniatuur kunstmuseum hangen hun werken in een iets groter formaat. Het wordt dus een eclectische expositie van uiteenlopende kunststukjes.
Jola Brokking is de drijvende kracht in dit geheel. Zij vindt het leuk maar vooral belangrijk om kunstenaars een podiumplek te geven, hen te ontmoeten. Daarom organiseert zij in samenwerking met Ella deze expositie. Na afloop van deze expositie krijgt het miniatuur museum een vaste plek in Be My Guest.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.