Lezing & wandeling: ‘Groenland op blote voeten’

Datum / Tijd
27/09/2020
13:00

Locatie
Badgastenkerk

Categorie


Op zondag 27 september om 13:00 uur verzorgt avonturierster Marijke van Langen naar aanleiding van het verschijnen van haar derde boek: ‘Groenland op blote voeten’ een presentatie in het badgastenkerkje te Wijk aan Zee. Aansluitend aan de lezing kunt u met Marijke mee op een korte tocht in het duingebied achter het kerkje waar we de kans krijgen om met andere ogen en oren kennis te maken met de natuur vlak bij huis.

Marijke van Langen (1977) is avonturier, biologe, werkzaam bij een natuurbeheerorganisatie en wilderniscoach bij Leadership by Nature en Wildernisschool “de Kleine Wilg”. Als geen ander kent zij de kracht van de natuur en haar helende werking. Het is haar grootste passie mensen met natuur te verbinden en via die weg met hun innerlijke natuur.

Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland deed Marijke naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Graag neemt zij u mee tijdens deze lezing met beeld en filmmateriaal naar het prachtige, ongerepte en wilde Groenland. Ze wilde kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakte onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied.

Wat volgde is een prachtig reisverhaal over een bijzonder land, over ongerepte wildernis, de verbinding tussen natuur en mens, over klimaatverandering, over sjamanen en een krachtig volk met een bijzondere mentaliteit, dat zich al eeuwen staande houdt het poolgebied.

Eerder schreef Marijke de boeken: “Gewoon Gaan, te voet naar Rusland” (2010) over de voetreis die zij maakte van Amsterdam naar St Petersburg en “Terug naar de Altaj” (2016).
Reserveren: www.j-p.nl/reserveren

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.