‘De Zesdaagse van St. Jezus-in-‘t-Kruis’ door Theatergroep Het Volksoperahuis

Datum / Tijd
31/01/2020
20:00

Locatie
Eetcafé de Zon

Categorie


Het Volksoperahuis bestaat uit liedschrijver/componist/muzikant Jef Hofmeister en acteur/regisseur/zanger Kees Scholten. Ook dorpsgenoot David van Aalderen maakt deel uit van het gezelschap.

De afgelopen 30 jaar hebben zij de volksopera als volstrekt eigen genre ontwikkeld; muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier aansnijden.

Bij Het Volksoperahuis neemt de muziek samen met het verhaal altijd een centrale plaats in. Het bezingen van het lief en het leed van het leven, treft vaak sneller doel dan alleen maar het praten hierover.

De wielerwedstrijd de Zesdaagse van St-Jezus-in-‘t-Kruis wordt verreden in het sportpaleiske van het stadje met dezelfde naam en handelt over een fatale driehoeksverhouding. Ook in het echte leven was het sportpaleis vaak het toneel van liefdesdrama’s, variété, goklust en vreet- en drankpartijen. Uiteindelijk blijkt binnen de sport en de liefde alles geoorloofd. Kortom een prachtig uitgangspunt voor een volksopera!

Deze voorstelling wordt weer gespeeld met de originele cast: David van Aalderen (saxofoon, viool, marimba, gitaar), Jef Hofmeister (accordeon), Arie de Mol (verteller), Kees Scholten (zang,spel), Kim Soepnel (contrabas).

Kaartverkoop via sawaz.nl. De entree is 15 euro inclusief drankje.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.