Concertenreeks Folkgroep “Altegaer” met “Een Wereld van Weleer, Wijn , Wind en Water”

Datum / Tijd
06/10/2019
12:30 - 13:45

Locatie
Dorpskerk

Categorie


In het programma “Een wereld van Weleer, Wijn, Wind en Water” begint Altegaer bij het allereerste begin van de opgeschreven muziek en maakt vervolgens een reis door de Middeleeuwen, Renaissance en de Gouden Eeuw naar onze tijd. Een reis die ook nog eens begint in onze Lage Landen, maar uiteindelijk ook de hele wereld over zal gaan.
In hun keuze van liederen legt deze pas 2 jaar bestaande groep zich geen grenzen op. Ze spelen en zingen alles wat ze zelf graag willen en dat kan over heel veel gaan, zolang het maar mooi of uitdagend is:
–          van muziek uit de middeleeuwen tot swingende folk
–           van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken
–           van a capella zang tot  verhalende ballades
De 6 leden van Altegaer hebben allemaal hun sporen in de folk- en maritieme muziek al ruimschoots verdiend. De groep bestaat uit:
– Marita Kruijswijk en Marian Nesse (accordeon, bas en zang) in “Kat yn ‘t Seil”en nu in “Kapriol’!”
– Narda Kaandorp (harp, accordeon en zang), Louis Stortelder (dans en zang) en Hanneke Koek (viool, bas en zang) in de voormalige “Scric der Zee”
– Frank Edam (gitaar, accordeon, dans en zang) speelde ooit ook in de Scric der Zee, en momenteel onder meer in “het Alkmaars Straatorkest” en “Onstuimig Schuim”

De toegang tot het kerkje is gratis. Wat de artiesten verdienen hangt van het publiek af, want er wordt na afloop met de pet rondgegaan.

Wandelen
Om 14.00 uur kunnen de wandelaars zich aansluiten voor een Rondje Wijk aan Zee met nog meer geschiedenis in de vorm van bunkers, vuurbaak, Een Zee van Staal en Lunet. En dit allemaal in een prachtige omgeving.
Hiermee wordt het seizoen van Rondje Wijk aan Zee afgesloten.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.