Concert Dzmano uit Georgië samen met Onstuimig Schuim

Datum / Tijd
11/10/2019
20:00

Locatie
Dorpskerk

Categorie


De Georgische zanggroep Dzmano is uitgenodigd door Onstuimig Schuim uit Noord Kennemerland. Dzmano komt in de maand oktober naar Nederland en geeft dan door het hele land een 20-tal concerten.
Het contact tussen deze 2 groepen is gelegd in april van dit jaar. Vier leden van Onstuimig Schuim waren in Georgië en woonden daar een concert van deze mannen bij in het stadje Akhalsikhe en zo kwamen ze met ze in contact. Toen Joke van der Weide besloot deze groep naar Nederland te halen waren ze er dan ook als de kippen bij om een concert te plannen in deze regio.
Het ensemble brengt prachtig meerstemmige volksliederen waarbij ze zichzelf begeleiden op de Panduri ,een authentiek Georgisch instrument. Ze zingen liederen over de natuur en de liefde maar ook liederen over strijd en geloof. De polyfone zang van Georgië is zeer oud en staat op de wereld erfgoedlijst.
Voor deze mannen is het een unieke manier om geld te verdienen en het bestaan in hun land zo wat lichter te maken. Tijdens dit concert zijn er nog 2 gastzangers uit Georgië nml. vader en zoon Levan Levan Samkurashvili. De vader heeft lang geleden deel uitgemaakt van een Georgische groep die ook hier in Wijk aan Zee heeft opgetreden. Bij zijn vertolking van de Georgische muziek voel je de emoties door je hele lijf gaan.

Om het spektakel deze avond compleet te maken zal ook Onstuimig Schuim een deel van de avond vullen. Zij bezingen de zee in al haar facetten in eigen geschreven Nederlandstalige liederen. Aan het eind van de avond zullen beide groepen samen en wellicht met het hele publiek enkele wereldmuziekliederen zingen.

Kortom een avond die je eigenlijk niet mag missen. Toegang is € 12,00. Kaarten kunnen gereserveerd worden per mail bij Frank Edam:  frankedam1@gmail.com

Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar, mits niet uitverkocht.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.