‘Raj aan zee’ – Brews, Blues & BBQ

Datum / Tijd
12/08/2018
16:00

Locatie
Julianaplein

Categorie


Een namiddagprogramma Brews, Blues & BBQ. Lokaal gebrouwen bieren, vette blues & smoking BBQ. O.a. met optredens van het Robbert Fossen Trio, zangeres Danni Lee, The Men Unplugged en de blueslegende La Mar Chase.

LAMAR ‘KING BEE’ CHASE – gitarist, zanger, componist en arrangeur – werd geboren in Californië, VS, in het gezin van een schoolleraar en een politieagent. Lamar begon op 14-jarige leeftijd gitaar te spelen en was diep betrokken bij de muziekwereld en werd al snel bekend vanwege zijn buitengewone muzikale talent. Hij speelde met John Lee Hooker, J.J. Malone, Lowell Folson, nam deel aan concerten met Tower of Power, Sly en Family Stone, Santana, Pointer Sisters en met vele andere vertegenwoordigers van de blues-, jazz- en funkwereld. In de jaren 80 werd hij de leider van zijn eigen Lamar Chase Band. Hij kreeg zijn bijnaam ‘King Bee’ van een andere blueslegende – Cool Papa Sadler.

Robbert Fossen won de Blues Award als Best Dutch Blues Vocalist 2014. Samen met Peter Struijk won hij de Dutch Blues Challenge 2012 en bereikte de finale tijdens de International Blues Challenge in Memphis (2013), de eerste Nederlandse Blues-act ooit. In oktober 2016 won hij opnieuw de Dutch Blues Challenge met de jonge en getalenteerde pianospeler Dave Warmerdam. Hij leidt zijn eigen Robbert Fossen Band die blues & soul speelt. Eind 2017 kwam hun CD ‘Get Off On It’ uit. In 2017 begon hij een trio met o.a. Lothar Wijnvoord om akoestische blues, soul, country en gospel te spelen, geïnspireerd door acts als Big Daddy Wilson, The Holmes Brothers en Eric Bibb. Ze zullen hun (semi) akoestische album opnemen in 2018.

Danni Lee is de vlaggendrager van de healing blues. In 2013 komt het solo album “To Be Come ~ Danni Lee” op DNA Canada Records uit en in 2015 heeft ze nog meer leed van zich afgeschreven in a true story by Danni Lee, de Danni Lee Blues Jazz Juice is een geheel orgineel sapje met een vleugje Americano.

The Men Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan op gitaar en zang en George Reijnders op de bluesharp. Dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt eerlijke traditionals en eigen nummers. In 2013 zag hun eerste CD “Weekend” het daglicht, met daarop o.a. vertolkingen van Rory Gallagher, The Animals en Canned Heat.

En dan niet te vergeten het belangrijkste Nederlands en Belgisch gebrouwen bieren ofwel “Brews” o.a. de Mooie Nel IPA en natuurlijk De Koninck. Kom op tijd, kaartjes zijn maar 15,- euro incl. een gratis muntje (tbv een drankje).

Voor prijzen en (passe-partout en losse) tickets kunt op onze site terecht: www.facebook.nl/raj.on.tour

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.