Opening expositie: Lenteblauw

Datum / Tijd
07/03/2020
17:00

Locatie
Kop van WaZ

Categorie


Lenteblauw. Deze naam omschrijft de komende expositie in de Kop van WaZ en dekt met de naam meteen ook de lading. Abstract blauw, textielblauw, fotoblauw; het blauw van de schemering, van eroderende rotsblokken bij de pier; een setje blauwe Bic pennen, aalscholvers met een blauwe gloed, en de kleur van weemoed. Al het blauw dat zich tussen cyaan en violet bevindt, kan worden teruggevonden in de werken van de kunstenaars die aan deze expositie meedoen.

Ellen van Ombergen heeft textieltechnieken in een nieuwe context gezet om hen op deze wijze voor vergetelheid te behoeden, en fotograaf Harm Jonker toont een selectie uit zijn project “Wenssteen”. Na mooie plaatjes voor Amsterdamse musea geschoten te hebben, heeft Harm nu het abstracte fotowerk omarmd.

Ernie Gerrits is decorschilder van beroep met een passie voor strandlopen. Zee en pier en de Ruijsdaelachtige wolken worden door haar met houtskool vastgelegd op papier om later uitgewerkt te worden in schilderijen.

Nanneke Bastiaan is een zoektocht begonnen naar abstractie geïnspireerd op de natuur. Na haar kunstopleiding in Alkmaar is Nanneke gaan schilderen waarbij zij vaak buiten haar comfortzone werkt en zo haar grenzen oprekt.

Niet louter de Bic pen tekeningen van Ellen van Putten zijn blauw, maar het is ook de kleur van haar dromen. Met een verfijnde precisie geeft zij dit op papier weer. Bij deze expositie is haar thema het Blauwe Uur.

Lenteblauw met Ellen van Ombergen en Harm Jonker, Nanneke Bastiaan, Ernie Gerrits, en Ellen van Putten. Opening van de expositie is op zaterdag 7 maart om 17.00 uur, het blauwe uur, en zal gedurende maart en april in de Kop te bezichtigen zijn.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.