Open Dag Odion Wijk aan Zee

Datum / Tijd
17/03/2018
11:00 - 15:00

Locatie
Woon Training Centrum Odion

Categorie


In de woning wonen momenteel 22 (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en soms een licht verstandelijke beperking. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en er wordt gezamenlijk gegeten in het eetcafé op de locatie.
Teamleider Brigitte van der Putten: “Cliënten worden ondersteund, maar houden de regie over hun eigen leven. Ze wonen min of meer zelfstandig en nemen zelf initiatieven.”

EIGEN PLEK Brigitte: “Op termijn willen we naar een nieuwbouwlocatie, waarin de bewoners een eigen appartement krijgen. Nog niet zo lang geleden woonden op deze locatie cliënten in de leeftijd van 12 tot 20, maar nu hebben de bewoners een leeftijd van tussen de 18 en 35 jaar. Deze bewoners hebben behoefte aan een eigen badkamer en een eigen keuken. Het is de bedoeling dat we op termijn nieuw gaan bouwen in Beverwijk samen met een woningbouwvereniging. Uit onderzoek is gebleken dat onze cliënten graag in de regio Kennemerland willen blijven wonen. De voorkeur gaat uit naar een woning die dichter bij de winkels en het openbaar vervoer ligt.”

OPEN DAG Tijdens de ‘Nationale Week van Zorg en Welzijn’ zal op zaterdag 17 maart van 11.00 tot 15.00 uur de woning aan de Voorstraat 42 open zijn voor publiek. Odion heet een ieder graag welkom om kennis te maken met cliënten en medewerkers. Tijdens de open dag staat de koffie met wat lekkers klaar. De bezoekers kunnen een rondleiding krijgen, men kan in een tillift plaatsnemen en ervaren hoe het is om ‘overgeleverd’ te zijn, er kan met een rolstoel een hindernisbaan genomen worden en er kan een etagère gemaakt worden van oude kopjes en borden.

VRIJWILLIGERS Het doel van de Open Dag is ook het werven van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn nodig voor extra ondersteuning van zaken waar de professionele begeleiding niet aan toekomt, bijvoorbeeld het samen fietsen op de duofiets.
Brigitte: “Een van de cliënten wil graag eens in de twee weken zomerdag de duinen in. Er is ook hulp nodig bij het koken, soms samen met de bewoners. Ook zoeken we mensen die spelletjes willen doen of bijvoorbeeld een sjoelavond of muziekavond willen organiseren of creatief bezig willen zijn.”
Wie interesse heeft om de bewoners te helpen, of eerst wat meer informatie wil, kan contact opnemen met Brigitte van der Putten (via 088-9208700 of via b.batum@odion.nl)

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.