Muzikaal Schatgraven – thema Vogels

Datum / Tijd
11/12/2018 - 13/12/2018
00:00

Locatie
Natuurvriendenhuis en kampeerterrein Banjaert

Categorie


docent: Cor van Sliedregt, assistent: Daniëlle Janssen.
datum: Dinsdag 11 december (10.00 uur) t/m donderdag 13 december (19.00 uur). inhoud: Populaire instrumentale muziek uit de 17e en 18e eeuw, ook onder te brengen onder de noemer volkse barok, vrolijke dans- muziek en zangerige melodieën. Let op: dit is geen zangcursus.
uitgangspunt: Een aantal melodieën met titels van vogels, uit het gelijknamige boek, is de basis. Het boek kan als extra aangeschaft worden. Er is ook een CD met een deel van dit repertoire te koop.
informatie: De cursus omvat ca. 10 lesblokken, waarin we gezamenlijk de muziek spelen en arrangeren, voorzien van versieringen en variaties. De basismelodieën worden van te voren digitaal toegestuurd. muzikale vaardigheid: Er wordt vanuit gegaan dat men redelijk noten kan lezen en zijn muziekinstrument goed beheerst (min. 3 jaar les) en op redelijk tempo kan spelen.
instrumenten: Alle instrumenten zijn welkom. Echter: het aantal accordeons moet beperkt zijn, percussie is zeer beperkt mogelijk, voor trekzakspelers is er geen cijferschrift. Er is geen piano aanwezig. Bij vragen of twijfel: graag telefonisch overleg: T: 0228 319 022.
extra les: Op verzoek/naar behoefte kan in het vrije blok een informatieve les over theorie en/of achtergrond georganiseerd worden.
vrije tijd: Elke dag is er een blok vrije tijd die gebruikt kan worden voor een wandeling, boodschappen, zelfstandig oefenen, rusten.
extra’s: Het is mogelijk maandagavond aan te komen, deze overnachting is gratis – handig i.v.m. verkeersdrukte en als je ver weg woont. Het is ook mogelijk na de cursus nog een overnachting te boeken, tegen het standaard tarief. prijs incl.: 2 overnachtingen/ 3 maaltijden/ koffie, thee/lesmateriaal.
prijs excl.: Ontbijt en lunch, extra drankjes (bier, wijn, fris).
kosten: Nivon-leden € 130,00/ niet-leden € 190,00 (lidmaatschap NIVON: 40,00 per jaar)

mee te nemen: Muziekstandaard, schrijfgerei, muziekinstrument, stemapparaat, goed humeur, contant geld, leesbril, ev. opnameapparatuur.
voorwaarden: Aantal cursisten: min. 10, max. 20.
inschrijven: Liefst z.s.m., in elk geval vóór 1 november 2018.

biografie docent: Cor van Sliedregt speelt gitaar, mandoline, autoharp, hakkebord; hij gaf cursussen in Nederland bij de SVN, in de Knapzak, in Duitsland (Hackbrett Verein) en Engeland (Hammered Dulcimer Club). Hij schreef diverse boeken over Oudhollandse muziek. Geeft leiding aan het muziekensemble ‘De Zoete Inval’. Zie voor meer informatie: website www.codacoda.nl

aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl / 06 43 45 81 85

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.