Muziek: Jimmy’s Gang

Datum / Tijd
26/01/2019
21:30

Locatie
Hotel Café Restaurant Sonnevanck

Categorie


In de jaren tachtig en negentig een bekende naam, zowel nationaal als internationaal. Met een dynamische mix van blues, soul, funk en rock, was Jimmy’s Gang op menig podium. festivals en in de toen bekende Muziek-cafés en discotheken, te zien en te horen; zoals Musis Sacrum in Arnhem, Odeon-theater in Amsterdam, tot het Luxor en het Swing-Café in Arnhem, en Plan C Rotterdam en Wilhelmina Eindhoven.

Centraal Jimmy Martin Sterman, zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met o.a. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als: Blues 66’, IBC, Bluesdimension, later ook met de gebroeders Laporte (Barrelhouse), Kees Dusink, Erwin van Ligten, Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg). Samen met Erwin Aubroeck, (John the Revelator) en of Casper de Graaff (ex Rosa King. Hot Bolsjewiek) toetsen en zang, en bassist Erik Hes (Jaja Sound a.o.) Gitarist Pete Becker, goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit, en Drummer Pieter Voogt, (Hot Bolsjewiek, Ekseption e.a.), zorgen zij voor een verrassend swingende avond.
Met een breed repertoire geënt op Rythm & Blues en Southern Rock, waaronder werk van Ray Charles, Etta James, Johnny Neel, Allman brothers, Joe Bonemassa, Kebmo en vele andere gezellige strakke cover gecombineerd met eigen werk. Met songs als Lonely Avenue, Down home Blues, Soulshine, Southbound, Maydell, Man of many words…
De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door dynamiek afwisselend met mooie balads o.m van Kebmo en Willy de Ville.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.