Luisterconcert van Tim Grimm (USA)

Datum / Tijd
21/09/2018
20:00

Locatie
Badgastenkerk

Categorie


Afbeeldingsresultaat voor Tim Grimm

Het wordt een speciaal en akoestisch luisterconcert van deze Amerikaanse singer-songwriter. Grimm doet Wijk aan Zee aan in het kader van zijn herfsttoer die hem onder meer in Schotland, Italië en Duitsland brengt. Zijn komst naar Wijk aan Zee is de vervulling van een langgekoesterde wens die Ab Winkel had. Zijn muziek moet hier gehoord worden!

In 2012 zag hij Tim Grimm en werd geraakt door de mooie verhalende composities die hij toen vertolkte, met effectieve gitaarbegeleiding en zijn warme stem. Ab begreep van zijn Heemskerkse promotor (voor Nederland, Duitsland en UK) dat Tim elk jaar drie maanden vertoeft in Europa, voor zover zijn drukke jaarschema dat toelaat.

Hij speelde in die herfst vrij spontaan op een avond in Sonnevanck. Het luidruchtige gerinkel van borden en bestek en de rondrennende bediening waren een beetje spelbreker, maar toch maakte Tim Grimm indruk met zijn sfeervolle Americana. Hij signeerde de cd die Ab kocht met de tekst: ‘The North Sea – from the wilds of Indiana – Tim.’’

Grimm is 57 jaar en komt uit Indiana. Vanaf 2000 maakte hij tien cd’s. Enkelen van zijn tracks bereikten de soundtracks van grote internationale speelfilms. Hij is ook eigenaar van een middelgrote veeboerderij, waarop hij ook zelf werkt. Grimm is ook lang actief als acteur in speelfilms. Zo was hij te zien in films als Clear and Present Danger met Harrison Ford en in Backdraft met onder anderen Kurt Russell. Ook in de afgelopen jaren was Grimm te zien in televisieseries en staat hij op het toneel.

In de Nederlandse en internationale pers zijn lovende recensies over Grimms cd’s verschenen. Het belooft al met al een bijzonder concert te worden in de Badgastenkerk van deze veelzijdige en talentvolle Amerikaan. En kun je niet wachten? Tik zijn naam maar eens in bij Youtube of Spotify. Dan kan de voorpret alvast beginnen.

Reserveren mogelijk. Vrijwillige bijdrage.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.