Jongerenkamp voor jongeren vanuit alle culturele dorpen

Datum / Tijd
30/06/2019 - 10/07/2019
Hele dag

Locatie
Dorpsweide

Categorie


Elk jaar organiseert Cultural Village een jongerenkamp, in 2019 in ons eigen dorp. Het kamp is bedoeld voor jongeren vanaf 15 jaar. Er komt een groot tentenkamp op de dorpsweide om slaapplekken te bieden aan circa 50 jongeren uit de 11 aangesloten dorpen. En we hopen dat zoveel mogelijk jongeren uit Wijk aan Zee aansluiten. Ook als je ergens anders bent gaan wonen, maar je nog betrokken voelt, ben je van harte welkom. 

Het programma zal bestaan uit debatten, workshops, excursies, sport, kunst en cultuur. Samen brainstormen over thema’s als duurzaamheid, migratie, economie en groei en natuurlijk de lokale samenleving. Hoe zien jullie de wereld over tien jaar? Welke rol kunnen dorpen hierin spelen? Hoe zou Europa in de praktijk beter kunnen werken? En wat kunnen jullie daar samen aan doen? We gaan niet op zoek naar kant en klare oplossingen, misschien ontdekken we dan veel belangrijkere dingen. Wel proberen we samen te komen tot een aanbeveling van Europese jongeren richting Brussel, Den Haag en de lokale politiek. Dat klinkt heel serieus, maar we gaan daar op een creatieve manier mee aan de slag en er een feestje van maken. 

Wil je meedenken over de invulling van het programma, meehelpen bij de organisatie of er van de zomer in elk geval bij zijn? Stuur een mailtje naar info@cultureeldorp.nl

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.