Informatieavond proef extra rolcontainer voor Plastic, Blik en Drinkpakken

Datum / Tijd
30/05/2018
19:00 - 21:00

Locatie
Dorpshuis De Moriaan

Categorie


Vanaf juni 2018 start de gemeente met een proef van zes maanden om plastic, blik en drinkpakken  zo goed mogelijk te scheiden. In Wijk aan Zee krijgen alle woningen met een tuin een extra rolcontainer om plastic, blik en drinkpakken in te zamelen. Op 30 mei bent u van harte welkom in Dorpshuis de Moriaan om met de gemeente en HVC van gedachten te wisselen over deze proef.

Gedurende de informatieavond nemen afvalcoaches graag een enquête bij u af, waarin gevraagd wordt naar uw mening over de proef. Aan het einde van de proef wordt dat herhaald. Zo kunnen we naast cijfers ook uw mening/beleving meenemen in de evaluatie die naar de gemeenteraad gaat.

Wat houdt de proef in?

Tijdens de proef meten we hoeveel plastic, blik en drinkpakken er ingezameld worden, hoeveel het restafval afneemt en hoeveel containers er tijdens de inzameling aan de weg staan. Doet u ook mee met de proef? In januari wordt de proef geëvalueerd en komt er een besluit of de proef omgezet wordt naar een definitieve inzameling of niet.

HVC leegt de rolcontainer voor plastic, blik en drinkpakken 1 keer in de 4 weken. Restafval haalt HVC tijdens de proef ook 1 keer in de 4 weken op. Bij een goede afvalscheiding neemt restafval sterk af, tot nog maar een kwart van wat het was.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.