Gullen Meppers Gilde Noordpier evenement

Datum / Tijd
21/04/2019
13:00 - 20:00

Locatie
Noordpier

Categorie


Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Dit evenement komt tot stand in samenwerking met Gemeente Velsen, Rijkswaterstaat en NederlandSchoon. Veel vissers uit heel Nederland en een aantal uit Duitsland, en België zullen weer deelnemen aan dit 
evenement op een unieke locatie in Nederland: De Noordpier te Velsen Noord, bereikbaar via Wijk aan Zee. De deelnemers staan op een paar kilometer uit de kust op zee te vissen vanaf de ruige pier. Op de achtergrond de Noordzee, de sluizen van IJmuiden en natuurlijk de Hoogovens/Tata Steel. Er wordt gevist op gul (kleine kabeljauw) en de weersomstandigheden deren de mannen en vrouwen niet. De gevangen gul (kabeljauw) moet aan de wettelijke minimummaten voldoen om mee te tellen voor de wedstrijd. Er zijn in totaal 10 prijzen te verdelen, te weten voor de eerste drie plekken, de grootste gevangen gul en een verloting onder de overige deelnemers die niet in de prijzen zijn gevallen. Inschrijven kost slechts €35,- per persoon en men kan tot uiterlijk 16 april inschrijven bij één van de inschrijflocaties of tot het maximum van 100 deelnemers is bereikt (zie Facebookpagina Gullen Meppers Gilde Noordpier).

In de ochtend zal de opbouw van het kilometer lange parcours worden gestart. De opening en briefing begint om 11:15 uur in beachclub Kamango. en zal wethouder Bram Diepstraten van Gemeente Velsen de deelnemers toespreken. Het startschot voor de wedstrijd zal om 13:00 uur gegeven worden en eindigt om 20:00 uur, waarna de puntentelling en prijsuitreiking bij beachclub Kamango zal plaatsvinden. De deelnemers kunnen voor €15,- een menu bestellen via SpareRibs Express Heemskerk. Dit zal tussen 17:00 en 18:00 uur bezorgd worden op de pier waar de deelnemers zich bevinden.

De deelnemers strijden om een  prijzenpakket t.w.v. meer dan € 2.500,-, waaronder kwaliteitshengels en molens, en ander materiaal gerelateerd aan de gul- en piervisserij. Tevens ontvangt elke deelnemer een goodiebag t.w.v. € 25,- Dit prijzenpakket wordt onder meer mogelijk gemaakt door verschillende hengelsportzaken gevestigd in Noord-Holland.

De Noordpier zal op 21 april 2019 toegankelijker zijn voor het publiek doordat wij het tweede hek zullen openstellen met medewerking van Rijkswaterstaat en Gemeente Velsen. Zodoende kunnen wij ook minder valide omwonenden, bezoekers en deelnemers toegang verlenen tot/op de pier. Ook zorgen wij ervoor dat op de wedstrijddag twee toiletten, dames- en herentoilet, op de pier staan voor deelnemers en bezoekers.

Kaart wordt geladen...
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.